Print

Izložbe / ponedjeljak, 31.8.2009. - subota, 12.9.2009.

19. Međunarodna studentska kiparska škola Montraker

Kamenolom Montraker, Vrsar
  • 8:00
  • kn

Ovogodišnji, devetnaesti po redu Montraker započinje 31. kolovoza, a završava 12. rujna. U radu škole učestvuju likovne akademije iz Zagreba, Ljubljane, Rijeke i Splita. Sa svake akademije dolazi jedan student koji će raditi na svojoj skulpturi  te jedan mentor koji će mu pomagati stručnim savjetima.

Imena studenata i mentora:

Frane Šitum, student i Nikola Džaja, mentor, Umjetnička akademija Split

Mihajlo Uzelac, student i Želimir Hladnik, mentor, Akademija primjenjenih umjetnosti Rijeka

Janko Petrović, student i Peruško Bogdanić, mentor, Akademija likovnih umjetnosti Zagreb

Marko Zelenko, student i Jurij Smole, mentor, Akademija likovnih umjetnosti Ljubljana

Sabina Salomon, povjesničarka umjetnosti i voditeljica Gradske galerije Labin će kao stručna suradnica škole pratiti rad studenata te na kraju škole napisati kritički osvrt koji će se publicirati u katalogu.

Praktičnu pomoć studenti će imati u vidu akademskog kipara Petra Dolića te kamenoklesara Marija Rakovca i Milana Mendikovića.

Umjetnički direktor Montrakera je akademski kipar Peruško Bogdanić.

Ove godine predstavit će se katalog Montrakera u kojemu će se nalaziti fotografije svih skulptura izrađenih u dosadašnjih osamnaest godina te karta Vrsara na kojoj će se moći vidjeti pozicija svake skulpture.

Organizator Međunarodne studentske kiparske škole je Pučko otvoreno učilište Poreč a suorganizatori su Općina Vrsar, Turistička zajednica Općine Vrsar i Maistra d.d. Kamen u kojem studenti izvode skulpture sponzorira Kamen d.d. Pazin.

Škola se može posjetiti radnim danom od 8 - 12 i 16 - 19 sati.